1

Kontrasternas land

Aldrig har jag sett så mycket fattigdom men heller aldrig så mycket rikedom på ett och samma ställe. Lyx i överflöd och shoppingcenter fyllda med designerbutiker. Shanghai är verkligen fyllt av kontraster. Man önskar att man kunde hjälpa dessa fattiga människor som sliter dag som natt för knappt inga pengar alls. 900 kr i månaden är det minsta man får tjäna här och det känns som att det är ganska vanligt att tjäna så lite (i våra västerländska mått mätt). Trots allt jag sett så fortsätter jag att shoppa, även fast min garderob hemma i Sverige inte kan svälja mer, vad håller man på med egentligen?

2

My new shoesDessa underbara skor köpte jag i en liten butik i Hong Kong. Födelsedagspresent från mamma räknas de som :) Passar perfekt på alla fina middagar här.

0

En måndag med lyxkant

Idag har dagen bestått av shopping (igen) och nu ikväll har en god indisk middag intagits. Efter den en French Martini på en av de mest unika barer jag har sett, med hundratals whiskeysorter på hyllorna och män som avnöjt sina cigarrer tillsammans med en fin whiskey i glasen, uppradade längs baren.