Silltårta
Här kommer ett smaskigt recept på silltårta, passar som förrätt eller varför inte till en lunch.
Du behöver:
Botten
200 gram mörk kavring
75 gram smör
Fyllning
4 gelatinblad
1 burk matjesill 200 gram
1 gul lök
3 dl gräddfil
1 burk kesella 10% a 250 gram
½ tsk svartpeppar
Ca 1 msk matjesillspad
Ev salt
Garnering
1-2 del hackad gräslök
Gör så här:
1. Finhacka brödet eller smula det i matberedare.
2. smält smöret och blanda med brödsmulorna.
3. Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
4. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 10 minuter
5. ta upp sillen och finhacka den. Finhacka även löken.
6. Blanda sill och lök med gräddfil och kesella. Smaksätt med svartpeppar, sillspad och salt.
7. ta upp gelatinbladen. Smält dem i kastrull på svag värme. Rör ner lösningen i lite av smeten. Blanda med resten och häll i formen.
8. Ställ tårtan att stelna i kylen 2-3 timmar.
9. Flytta över tårtan till ett fat och stör över hackad gräslök inför servering.
skriven
låter väldigt gott! gillar sill :) bra tips!