8

Är det så det känns?!

Sen några veckor tillbaka så har jag insett att det förmodligen är magkatarr som jag har drabbats av. Det känns fruktansvärt tråkigt och jag mår inte alls bra. Nu förstår jag verkligen vad det är tjejkompisar har pratat om genom åren. Det drabbar inte mig tänker man och kör på som vanligt. Jag är en person som alltid måste göra nånting och saker och ting får inte vänta på sig, det ska hända här och nu. Och fort. Jag tycker mig vara väldigt stresstålig och känner sällan stress. Men där hade jag nog fel. En inre stress kan man ha utan att märka av den. Att ständigt ligga på minus på sömnkontot är kanske inte heller optimalt, men självklart vill jag vara på jobbet tidigt och få ut så mycket som möjligt av dagen och även kvällen sen när man väl kommer hem. För dessa blir mycket kortare när man pendlar en timme i vardera riktning. Så nu har det alltså drabbat mig och det gör så ont. Jag har såna kramper på kvällarna och orkar ingenting. Att planet lyfter mot Kina på tisdag och massor med saker ska fixas och väskan ska packas innan dess, stressar förstås vare sig jag vill känna det eller inte. Jag googlar runt och läser om allt man ska undvika och som förvärrar. Allt det där tillhör mina vanor. Det står bland annat att detta påverkar: stark mat, fet mat, stekt mat, kaffe, coca-cola, alkohol. Sömnen är viktig och så vidare. Stress och oro påverkar. Oregelbundna matvanor och dålig tuggning. Ja det mesta stämmer på mig. Jag som hade sån snäll mage, kände mig alltid på topp och fixade massor under dygnets 24. Jo tjena.
Jag vet att det är jättevanligt med magkatarr och dyl, bland tjejer yngre och i min ålder. Jag säger bara - var rädda om er tjejer och tillåt er vila och att inte alltid prestera 110%!
Jag tar tacksamt emot era tips och erfarenheter på vad som kan lindra/göra det bättre. Jag vill så gärna vara på topp snart igen och inte minst kunna njuta av en vecka i världens bästa stad...
Ge mig min gamla snälla mage tillbaka!

Kommentarer:

1 Ann:

skriven

Trist att inte vara kry! Men lyssna på kroppens signaler, ingen kan vara på topp alltid, du duger precis som du är och varken du eller jag är våra prestationer. Vi duger precis som vi är. Prova att sänka kraven på dig själv. I ayurveda ( det indiska hälssystemet) pratar man om olika personligher, jag tror du är eller har Pitta obalans, kolla på nätet så kan du säkert få lite tips...... tex. minska på röd mat, stark mat, kaffe och alkohol m.m. ..... lycka tii...... kramar:)

2 Anonym:

skriven

Uscha stackars dej... Har själv haft magkatarr en gång i mitt liv och ja det gör ont:-( Krya på dej och ta det bara lugnt fram tills tisdagen! Ja jag vet att det är lättare sagt än gjort...;-)

Massor av kramar K

3 Victoria:

skriven

Nej vad tråkigt att du inte mår bra! Hade lite känning av magkatarr iveckan och fick tips av min kollega att köpa Novaluzid på Apoteket, vilket funkade på mig. Sen är Camomillte bra för det lugnar magen. Givetvis är ju kosten viktig, så försök äta snäll mat som fisk och potatis och undvik lök och starka kryddor. Magont gör en verkligen helt slut och orkeslös. Var rädd om dig och ha en skön helg och en toppen resa till Kina!

Kram från Victoria

4 carina hedengran:

skriven

Hej Emma...

det va inte alls kul att lösa detta.

Jag vet själv hur det känns att ha kramper i magen och hur mycke energi det tar.Drabbas själv av IBS och det är inte kul.

Så nu får du varva ner och ta hand om dig,man lever bara en gång och det ska man ju njuta.

Kram på dig och ha en trevligt helg

5 Pernilla - mamma till Elliot:

skriven

Usch vännen, inte kul alls! Välkommen till klubben kan jag väl tyvärr säga då. Här är en som haft detta till och från i måååånga år, som du vet, och jag har helt enkelt lärt mig hantera det. Men ibland smäller det bara till helt oväntat och det är lika hemskt varje gång.Mina tips är att så klart undvika allt du skriver om som fet, stark mat, kaffe och vin. Vet att vinet är som syra för magen när man är inne i en sån period så undvik det helt! Jag tar omeprazol när det är som värst, men ibland funkar det även med Pepcid duo. Båda dessa finns receptfritt på apoteket. Samarin har jag alltid hemma och det funkar faktiskt ibland.Inte så konstigt kanske att du drabbas just nu. Du har ofta tusen saker i luften plus att du planerar och väntar på något av det största man kan vara med om i sitt liv; bröllopet. Försök att stressa ner och ta det lugnt. Allt måste inte göras på en gång, lyssna på din kropp, det är verkligen superviktigt! Ta rådet från en som har ett stort hus, jobbar 100% och har en vild 1,5-åring som ska hämtas och lämnas på dagis varje morgon innan jobb. DET är superstressigt och magen gör sig ofta påmind.:/ Har lärt mig att prioritera om och tänka på ett annat sätt nu när man absolut inte har tid eller ork att fixa allt man vill.Hoppas verkligen du hittar ett sätt som lugnar din mage. Man lär känna sin kropp efter ett tag och vet vad som kan trigga igång det.

Massor med kramar!

6 Anne:

skriven

Hej emma !! Hade jag varit i din sits nu (vilket jag varit förr) så hade jag besökt doktorn på måndag för att få något utskrivet !! Nexium är defintivt det bästa att få för en ond mage du vill nog inte få en elak gastrit ,bra att häva innan det blir ännu värre, en vecka i Kina lär knappast göra saken bättre . Hör med dom iaf annars kan du köpa gaviscon eller novalocol det lindrar lite !Ta hand om dig & va inte superwoman jämt :) kram

7 Fröken Cocco Sohl:

skrivenNej men fy, stackare!

Fick magkatarr första gången när jag var typ 17 och ville göra slut med min svåra pojkvän. Läkaren sa att man får magkatarr av stress eller olycklig kärlek. Har haft det kanske två gånger om året sen dess (pga stress). Jag brukar äta "snäll" mat och vila tjugo minuter om dagen efter maten. Alla upplever det ju olika och sådär, jag tycker att det kan hjälpa lite att ligga ner och liksom "pressa" händerna ner från revbenen mot naveln. Låtsas att jag pressar undan syrorna. Brukar ta vanliga tabletter mot halsbränna om det inte gör överjävligt ont.

Sov mycket och försök hitta knep som får dig att stressa mindre. Listor är min grej till exempel. Att skriva ner det som stressar en, vad man kan påverka själv och vad man faktiskt inte kan "göra något åt".

Kram på dig!

8 Thessan:

skriven

Hej Emma, jag har också haft enorma problem med magen men fick till slut en medicin utskriven som sänker magsyran. Nu minns jag inte vad den heter men den hjälpte för mig och sedan dess har jag faktiskt inte haft samma problem igen. Nu hinner du säkert inte att träffa en läkare innan avresa men gör ett försök!

Kram

Kommentera här: